Volkswagen acționată în instanță: câți bani ar putea să plătească producătorul german

de: Andrei Tilimpea
11 04. 2023

Noi probleme pentru producătorul german.

Uzina de automobile Gorki, parte a grupului rus GAZ, care a fost contractat pentru asamblarea mașinilor pentru Volkswagen, a intentat un proces pentru a recupera 28,4 miliarde de ruble (348 milioane de dolari) de la producătorul auto german, arată înregistrările instanței.

Procesul, despre care detaliile nu au fost încă publicate, a fost depus la tribunalul regional Nijni Novgorod pe 7 aprilie. Volkswagen a refuzat să comenteze, raportează Reuters.

Grupul GAZ încearcă deja să recupereze 15,6 miliarde de ruble de la fostul său partener într-un proces separat. Volkswagen a oprit operațiunile în Rusia în martie 2022, la scurt timp după ce Moscova a ordonat să intre în Ucraina pentru zeci de mii de militari.

Un tribunal a înghețat activele companiei în Rusia pe 17 martie, dar ordinul a fost ridicat pe 3 aprilie.

Volkswagen intenționează să-și vândă activele rusești, inclusiv o fabrică de mașini din Kaluga, cu o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, dar nu a luat încă o decizie privind eliminarea.

Este în curs de a solicita aprobarea vânzării de către agențiile guvernamentale ruse, a spus producătorul auto.

Fabricile Volkswagen din Kaluga și Nijni Novgorod și-au încetat producția în martie anul trecut, după ce compania a anunțat suspendarea operațiunilor în Rusia până la o nouă notificare. În vară, compania a decis să închidă situl de la Nijni Novgorod.

Modelul Golf a ajuns la final de drum

Volkswagen nu va dezvolta o nouă generație Golf cu motor cu combustie după ce modelul actual va ajunge la sfârșitul ciclului său de viață.

Golful actual, din a opta generație, va primi o actualizare cuprinzătoare anul viitor.

„Asta o plasează într-o poziție excelentă până la sfârșitul deceniului. Apoi va trebui să vedem cum se dezvoltă segmentul”, a declarat șeful mărcii VW Thomas Schaefer pentru Automobilwoche.

„Dacă lumea se dezvoltă complet diferit decât se aștepta până în 2026 sau 2027, atunci putem lansa din nou un vehicul complet nou. Dar nu mă aștept să se întâmple asta. Până acum, nu este planificat”, a spus Schaefer.